Filmconcert ‘Oog en Oor’

image001

OOG en OOR: FILMS met LIVE CONCERT
twee amateurfilms, twee orkesten, vier muzikale arrangementen

De finale van het project ‘Oog en Oor’ staat voor de deur. Een jaar lang hebben filmers, componist en orkesten gewerkt aan drie spannende filmconcerten. Twee prachtige films, twee bijzondere composities en twee bevlogen orkesten zorgen voor oog- en oorstrelende middagen. Er zijn drie concerten, elk met een geheel eigen karakter. De concerten worden ingeleid met een door leden van videoclub TAS gemaakte ‘The making of Oog en Oor..’ onder regie van René de Rooij. De concerten worden gepresenteerd door theatermaakster Pythia Winia.     

Meer informatie en toegangskaarten (€ 7,-) bestellen via http://oogenoor.wordpress.com of klik hier

filmstrook3——————————————————————

o&o_7308

zondag 12 april – 14:00 uur – Hilvaria Studio’ – Hilvarenbeek
Het eerste Oog en Oor concert is een  enorm succes. Met meer dan 120 bezoekers, overvolle bak. Ensemble de Wildacker stijgt boven zichzelf uit. Ovaties voor films, filmmuziek en presentatrice Pythia Winia. Mede door inzet videoclub TAS vlekkeloze projectie in een perfecte entourage: Hilvaria Studio’s.
 

zondag 19 april – 14:00 uur – Rabozaal Art4U in Veldhoven
Met de door Reinout Godschalk speciaal voor het Blue Monday Orchestra gecomponeerde muziek bij ‘Movements in Landscapes’ werd volledig afgeweken van het gangbare harmonie-repertoire. Dirigent Stef Bazelmans slaagde er in om de blaasmuzikanten in de maat te houden om de bezoekers aan dit concert te trakteren op een spannend filmconcert. Voor ‘Nature as Designer’ werd ‘La Storia’ van Jacob de Haan ingestudeerd. Filmmaker René Roeken monteerde hiervoor zijn film opnieuw. Het Blue Monday Orchestra speelt naast de filmmuziek werk uit het eigen repertoire. Fotografe Francien Claessens koos een van de nummers uit om haar fotoserie over volkstuinen te vertonen.

zondag 31 mei – 14:00 uur – concertzaal van CKE Eindhoven
Op 31 mei staan niet alleen oudere muzikanten op het podium, maar ook een groep jonge leerlingen van het CKE. Zij volgden bij Arno ter Burg een workshop componeren en presenteren hun ervaringen in dit concert. Met als basis enkele YouTube-clips laten ze -live- zelfgemaakte filmmuziek horen. Daarnaast is dit een unieke gelegenheid voor bezoekers om het verschil te ervaren tussen verschillende muzikale benaderingen van eenzelfde film. Ensemble de Wildacker en het Blue Monday Orchestra laten de door Reinout Godschalk gemaakte arrangementen horen en maken daarnaast een nieuwe keuze uit het eigen repertoire. Op het programma staat ook nog een extra muzikale verrassing!

———————————————————————-

Films: ‘Movements in Landscapes’ van Sjef Potters (TAS)  / ‘Nature as  Designer’ van René Roeken (ERSA)    Filmmuziek van Reinout Godschalk  Orkesten: Ensemble de Wildacker Goirle olv Lex Bergink, Blue Monday Orchestra Veldhoven olv Stef Bazelmans,  Compositieworkshop leerlingen CKE olv Arno ter Burg    Fotografen: Ad Karman en Francine Claessens Concerten:  zondag 12 april 14:00 uur, Hilvaria Studio’s Hilvarenbeek Ensemble de Wildacker,  zondag 19 april 14:00 uur, Rabo-zaal Art4U Veldhoven Blue Monday Orchestra,  zondag 31 mei 14:00 uur, concertzaal CKE Eindhoven Ensemble de Wildacker, Blue Monday Orchestra, Workshop leerlingen CKE.

MEER INFORMATIE EN TOEGANGSKAARTEN (€ 7,-) BESTELLEN VIA HTTP://OOGENOOR.WORDPRESS.COM OF KLIK HIER

banner sponsors2